اتودرین (auto drain)

اتودرین

اتو درین یا شیر برقی تخلیه اتوماتیک آب ، ابزاری جهت تخلیه اتومات آب کمپرسور میباشد که زیر خروجی مخزن کمپرسور باد نصب میشود .

هوایی که در کمپرسور باد فشرده می شود دارای رطوبت است . رطوبت موجود در این هوای فشرده شده به شکل آب در کف کمپرسور جمع شده وارد سیستم میشود و باعث ایجاد رسوب ، زنگزدگی و مشکلاتی می شود. تمام تجهیزات به شدت با آب موجود مشکل دارند. شیر برقی تخلیه اتومات کمپرسور باد یا شیر برقی تایمر دار به جهت داشتن تایمر مسیر آب را برای چند ثانیه باز میکند تا آب تخلیه شود.

شیر برقی تایمردار همان شیر برقی تخلیه اتومات کمپرسور باد است. دلیل نام گذاری شیر برقی تایمر دار وجود یک تایمر در کنار شیر اتو درین است .آب جمع شده در کف کمپرسور توسط هوای درون کمپرسور با فشار تخلیه می شود.

شیر های برقی تایمردار یک بدنه فلزی و قطعه ای به نام بوبین دارند، بوبین در اصل یک سیم پیچ با خاصیت مغناطیسی بالاست که با تحریک بوبین میدان مغناطیسی ایجاد می شود و هنگامی که نیروی سیال مورد نظر به پیستون یا آرمیچر وارد می شود تغییراتی درون ساختار این قطعه صورت می گیرد.

باید بدانید به تعداد خروجی های موجود در شیر های برقی، بوبین هم داریم. مثلا در شیرهای تک حالته که دارای یک ورودی و یک خروجی است، یک بوبین و در شیرهای دو حالته یا سه راهه که قادر به هدایت سیال در دو مسیر مختلف هستیم دو بوبین نصب می شود.

شیر برقی یا شیر سلونوئیدی

به شیرهای برقی، شیرهای سلنوئیدی نیز اطلاق می گردد. دلیل این نام گذاری این است که سلنوئید نقش مهمی در راه اندازی شیرهای برقی ایفا می کند و اصولاً همان عاملی است که باعث تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی و حرکت خطی می گردد. در واقع وجود سلنوئید است که باعث می شود.

اتودرین

باز و بسته شدن شیرهای برقی تایمردار به وسیله جریان الکتریکی صورت می گیرد. این شیرها به نوعی شبیه به کنتاکتورها هستند و هر دو برای عمل کردن به جریان برق احتیاج دارند.

سولنوید یا همان بوبین مکانیزم اصلی برای باز و بسته شدن شیر است و از سه قسمت اصلی سیم پیچ، قاب و سنبه سولنوید تشکیل می شود. قاب ها از ورق های فولادی ساخته می شوند و هنگامی که جریان الکتریسیته به سیم پیچ وصل می شود، قاب به عنوان آهنربا عمل می کند و سنبه را به خود جذب و باعث حرکت آن می شود.
بنابراین سنبه سولنوید به عنوان قسمت متحرک درونی آن محسوب می شود. این شیرها با توجه به نوع عملکردشان از راه دور کنترل می شوند و با فرستادن فرمان های الکتریکی میزان باز و بسته شدن آنها که بین ۰ تا ۱۰۰ درصد است کنترل می کنند.

برخلاف شیرهای دستی و معمولی مکانیکی، توان شیرهای برقی محدود است و از این توان باید در بالاترین حد ممکن استفاده کرد. برای عملکرد این شیرها هم می توان از سولنوید استفاده کرد و هم موتور برقی.

درین دستی در کمپرسور باد

به طور معمول مخزن کمپرسور هوا، مجهز به سیستم درین دستی می باشد. درین دستی مخزن یا منبع کمپرسور باد معمولاً در پایین ترین نقطه مخزن هوا قرار می گیرد.

وقتی شیر درین را باز کنید در اثر فعالیت کمپرسور هوا، آب ایجاد شده با فشار وارد مخزن می شود و به دلیل اینکه جاذبه آن را به سمت پایین می کشد به دنبال راه خروج می گردد.

در نتیجه از طریق درین دستی به بیرون منتقل شده و به همین سادگی درین پمپ هوا به صورت دستی انجام می شود. برای اینکه آب در داخل مخزن کمپرسورجمع نشود و باعث ایجاد مشکلاتی در سیستم نگردد لازم است درین مخزن به طور پیوسته انجام شود.

درین مخزن کمپرسور باد در صنعت اهمیت بسیار زیادی دارد، از این رو بهترین روش درین روزانه مخزن کمپرسور است. با این حال درین روزانه مخزن کمپرسور باد عموما توسط تیم تعمیر و نگهداری نادیده گرفته می شود که نتایج نامطلوبی بر کیفیت هوای فشرده و نیز طول عمر کمپرسور دارد.

مشکل اصلی در زمانی که درین مخزن نادیده گرفته می شود، زنگ زدگی و خوردگی از داخل و نیز ضعیف شدن دیواره های آن و در نتیجه سوراخ شدن است.

سوراخ شدن می تواند بسیار خطرناک باشد زیرا هنوز مخزن در وضعیت خوبی قرار دارد و احتمالاً هنوز هم به درستی کار خواهد کرد، با این حال تمامیت ساختاری مخزن با مشکل مواجه می شود و نشتی پیدا می کند.

دلیل انجام اتو درین در مخزن کمپرسور باد چیست

بسیاری از مردم گمان می کنند که مخزن کمپرسور باد در صورت عدم درین به موقع تنها سوراخ می شود و کمی نشتی پیدا می کند که آن هم مشکلی به حساب نمی آید و قابل چشم پوشی است.

اما شواهد بسیاری وجود دارد که اثبات می کنند اگر مخزن کمپرسور باد به خطر بیافتد و سوراخ شود، ممکن است منجر به پاره شدن ورق مخزن شود، این می تواند باعث صدمات شدیدی به اپراتور و خود کمپرسور گردد.
علاوه بر این، مشکل دیگری که در صورت عدم اتو درین در پمپ باد به وجود می آید این است که آب یا زنگ زدگی می تواند از طریق مخزن وارد شیلنگ هوا گردد و منجر به آسیب دیدگی و از کار افتادگی ابزار مورد استفاده شود.

همچنین در روز هایی که هوا رطوبت بالایی دارد این احتمال وجود دارد در صورت عدم درین به موقع، رطوبت حاصل از آب باقیمانده در مخزن به خشک کن ها صدمه وارد کند و آنها را از کار بیاندازد.

مقدار آب موجود در مخزن بر ظرفیت آن نیز تاثیر می گذارد. در نتیجه گیچ فشار عدد اشتباه را به ما نشان می دهد که می تواند خطرناک باشد، مخصوصا زمانی که فشار هوای تولید شده در کمپرسور باد بالا باشد ولی گیج مقدار فشار پایینی را به اپراتور نشان دهد.

تمامی این مشکل ها از طریق اتو درین قابل پیشگیری هستند. این قطعه عمر مخزن و به طور کلی تمامی قطعات مربوط به کمپرسور هوا را افزایش می دهد به شرطی که به طور پیوسته و منظم انجام شود.

چگونگی انجام درین در کمپرسور باد

همانطور که از ظاهر کمپرسور باد می توان مشاهده کرد، آب موجود در مخزن هیچ راه خروجی ندارد. پس باید راهی برای تخلیه آب از داخل مخزن پیدا کرد. در زیر ۳ مرحله ای که به سادگی به شما نحوه درین مخزن کمپرسور باد را نشان می دهند ارائه خواهد شد.

مرحله اول

ابتدا باید قبل از هر کاری اطمینان حاصل کنید که کمپرسور باد خاموش باشد. برای خاموش کردن دستگاه تنها کافی است سوئیج آن را بچرخانید تا روی حالت خاموش قرار گیرد. همچنین پیشنهاد می کنیم پمپ باد را از برق نیز بکشید تا احتمال هرگونه فشار به صفر برسد. تنها در این صورت است که هیچ خطری شما را تهدید نمی کند.

مرحله دوم

دومین کاری که پس از خاموش کردن باید انجام دهید این است که فشار داخلی مخزن را به حدود PSI ۱۰ برسانید. برای انجام این کار باید از حلقه ای که روی سوپاپ اطمینان مخزن قرار دارد استفاده کنید.

بدین صورت که با فشردن این حلقه فشار داخلی کاهش می یابد. می توانید با دست میزان کاهش فشار را حس کنید. تا زمانی که مخزن کاملا خالی شود این کار را انجام دهید.

پیشنهاد می کنیم نکات ایمنی را در حین انجام این مرحله رعایت کنید. مثلا از پوشش محافظ چشم استفاده نمایید زیرا ممکن است در اثر خروج هوا تکه هایی کوچک از مخزن جدا شده و باعث آسیب دیدگی چشمان شما شوند.

مرحله سوم

در این مرحله باید شیر درین را پیدا کنید. همانطور که گفتیم این شیر در زیر مخزن کمپرسور باد قرار دارد. پس از پیدا کردن شیر آن را باز کنید تا اجازه خروج آب از داخل مخزن داده شود.

اتو درین در کمپرسور باد

اتو درین به صورت دو بخش است که به تایمر متصل می شود. اتو درین یکی از ضروری ترین تجهیزات برای استفاده از کمپرسور باد به حساب می آید . تایمر اتو درین هم می تواند دفعات عملیات را تنظیم نماید و هم زمان هر عملیات را هر وقت که شیر اتو درین باز شود، مشخص سازد. بسیاری از اتو درین ها با استفاده از سیم و کلید به منبع برق متصل می شوند تا توان لازم ۱۲۰ واتی برای انجام تو درین از این طریق تامین گردد. اتو درین را می توان با استفاده از سیم به سیستم کنترل نیز متصل کرد تا فعالیت درین به صورت خودکار تحت نظارت قرار گیرد.

چطور اتو درین را نصب و راه اندازی کنیم

نصب و راه اندازه اتو درین بسیار ساده است. شیر اتو درین دستی را باز کنید و اتو درین خودکار را درست سر جای آن قرار دهید. اگر خروجی شیر نشتی دارد ابتدا در محل آن واشر گذاشته یا با نوار تفلون محل پیچ را باندپچی کنید و سپس دوباره درین اتومات را در محل قرار دهید. قبل از تعویض درین دستی با درین اتومات، حتما اطمینان حاصل کنید که مخزن خالی شده باشد.

تایمر موجود در اتو درین را قبل از اجرا باید کالیبره کنید. این کار از طریق دستور العمل سازنده قابل اجرا است. تنظیم زمان اتو درین نیز بسیار ساده است. روی تایمر نشانگری وجود دارد که به راحتی می توانید آن را بر روی روز، ساعت و دقیقه تنظیم کنید. مدت زمان انجام عمل اتو درین نیز از طریق تایمر قابل تنظیم است. پس از انجام تنظیمات دلخواه، اتو درین را استارت کنید. مطمئن باشید که در زمان داده شده عملیات اتو درین درست بر اساس تنظیمات شما انجام می شود.

پیشنهاد می کنیم اگر کمپرسور باد بیشتر ساعات روز در حال فعالیت است حداقل دو بار در روز اتو درین انجام شود. مدت زمان انجام عملیات به شما و بازه ای که می خواهید به دستگاه استراحت بدهید بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت را از ما بخواهید برای کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید